پایان بهمن ماه 1389؛ آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره ابوریحان

پایان بهمن ماه 1389 بعنوان آخرین مهلت ارسال آثار پژوهشی به دبیرخانه دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی ایسپا دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان در شش محور ؛ مطالعات اجتماعی و فرهنگی، مطالعات حوزه دین و ارزشها، مطالعات شهری، مطالعات اقتصادی، مدیریتی و تحقیقات بازار، مطالعات حوزه سیاست و رفتار انتخاباتی و مطالعات علوم رفتاری و تربیتی  پایان سالجاری در تهران برگزار می شود.
براساس این گزارش علاقمندان می توانند آثار خود را از هم اکنون به دبیرخانه جشنواره واقع در تهران، خیابان فخر رازی، خیابان شهدای ژاندارمری، ساختمان شماره دو جهاد دانشگاهی، دبیرخانه جشنواره ابوریحان به صورت دستی و پستی ارائه نمایند.
شماره تلفن 66487022 نیز از سوی دبیرخانه جهت پاسخگویی به سوالات در نظر گرفته شده است.

جشنواره ابوریحان فرصتی برای شکوفایی پژوهش های تجربی

ابوریحان بیرونی را نه تنها هر ایرانی آشنا به فرهنگ و تمدن این مرز و بوم ، که بسیاری از آشنایان به تحقیقات و پژوهش های تاریخی در دانشگاه های مختلف جهان می شناسند و از وی به عنوان اولین پایه گذار پژوهش های تجربی و استفاده از داده میدانی در تحقیقات علمی یاد می کنند.
ماللهند اثر فاخر و بلند مرتبه ابوریحان بی شک یکی از برجسته ترین آثار پدیدآمده در تاریخ، دین و آداب و دانش هندوان است که از نکته سنجی ها و اهتمام فراوان ابوریحان به مستند بودن فعالیت های علمی اش حکایت دارد.
امروزه اما رویکردی جدید و وسیع در حوزه پژوهش های تجربی و استفاده از پیمایش ها در ایران به وجود آمده که بی تردید بیش از هر چیز مدیون فرصت سنجی ها و مداقه های بزرگانی نظیر ابوریحان بیرونی است که این روش شناسی علمی را بنیان نهادند و بر اهمیت آن تاکید و اصرار ورزیدند.
حجم گسترده فعالیت ها و پژوهش های تجربی انجام شده در محیط های دانشگاهی و غیر دانشگاهی در ایران امروز و اهمیت فزاینده آن در برنامه ریزی ها و نگرش های مدیریتی، لزوم پیدایش جشنواره یا آوردگاهی برای سنجش و ارزیابی آنها را در سال های گذشته بیش از پیش یادآور می شد و جهاد دانشگاهی با تجربه و سابقه مفید خود در حوزه علم و پژوهش را بر آن داشت تا در این عرصه ورود کرده و به بررسی دقیق تر این پژوهش ها و پیمایش ها بپردازد. در این بین مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا) به عنوان اولین و سازمان یافته ترین مرکز افکارسنجی و پیمایش های میدانی در مقام بانی این امر سترگ پا به میدان گذاشت و با به جان خریدن تمام کاستی ها و سختی های موجود، اولین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان را در اردیبهشت 1388 با همکاری پژوهشگران، استادان و محققان فعال در این حوزه و همچنین سازمان ها و نهادهای علاقمند به بسط و گسترش این فعالیت ها  در سطحی عالی، برگزار نمود.
امسال نیز ایسپا در صدد است با مشارکت نهادهای مختلف دومین دوره این جشنواره را با شور و اشتیاقی وافر تر از قبل برگزار کند که مراحل اولیه آن نیز انجام شده و کار تبلیغات و اطلاع رسانی پیرامون آن رسما کلید خورده است.
امید است امسال پژوهشگران و علاقمندان در این حوزه با مشارکت و همت خود برگزاری هر چه مفید تر جشنواره را رقم بزنند و با ارسال آثار برگزیده خود گام دیگری را در جهت برگزاری هر چه بهتر این جشنواره مهم و برتر علمی در سطح کشور رقم بزنند.

فراخوان آثار دومین جشنواره ابوریحان منتشر شد

فراخوان دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان در شش محور ؛ مطالعات اجتماعی و فرهنگی، مطالعات حوزه دین و ارزشها، مطالعات شهری، مطالعات اقتصادی، مدیریتی و تحقیقات بازار، مطالعات حوزه سیاست و رفتار انتخاباتی و مطالعات علوم رفتاری و تربیتی انتشار یافت.
دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان اسفند ماه سالجاری در تهران برگزار می شود.

برای دریافت فرم شرکت در جشنواره بر روی این قسمت کلیک نمایید

 

در جریان جلسه مشترک ایسپا و نهاد کتابخانه ها اعلام شد؛
حمایت نهاد کتابخانه های عمومی کشور از جشنواره ابوریحان

نهاد کتابخانه های عمومی کشور جهت همکاری با دبیرخانه دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان ، اعلام آمادگی کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران به نقل از دبیرخانه دائمی جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان، در جلسه مشترک میان ایسپا و نهاد کتابخانه های عمومی کشور، ضمن تشریح سوابق، اهداف و سیاست های این جشنواره ملی از سوی علی فروغی رئیس ایسپا ، توافقات اولیه جهت مشارکت فعال نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این جشنواره حاصل شد.
بر اساس این گزارش مقرر گردید بخشی تحت عنوان پژوهش های حوزه کتاب و اطلاع رسانی به محور های فراخوان آثار جشنواره ابوریحان اضافه شده و در عین حال اقلام تبلیغاتی جشنواره از طریق نهاد کتابخانه های عمومی سراسر کشور توزیع گردد.
جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان بر اساس برنامه زمانبندی، اسفندماه امسال با مشارکت گسترده پژوهشگران، سازمان ها و نهادهای مختلف برگزار می شود.
پایان پیام/

دومین جشنواره پژوهش‌های تجربی ابوریحان برگزار می‌شود

دومین جشنواره پژوهش‌های تجربی ابوریحان از سوی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاددانشگاهی با همکاری دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و اجرایی کشور اسفند ماه سالجاری در تهران برگزار می‌شود.
به گزارش دبیرخانه دومین جشنواره پژوهش‌های تجربی ابوریحان، محورهایی فراخوان آثار عبارتند از؛
1- مطالعات اجتماعی و فرهنگی
2-مطالعات حوزه دین
3-مطالعات شهری، منطقه‌ای و روستایی
4-مطالعات اقتصادی، مدیریتی و تحقیقات بازار
5-مطالعات حوزه سیاست و رفتار انتخاباتی
6-مطالعات علوم رفتاری و تربیتی
بر اساس این گزارش کلیه تحقیقات، پایان نامه ها، رساله ها و پژوهش ها و مطالعات تجربی که با روش های کمی یا کیفی حول محورهای فوق انجام شده باشد می تواند در این جشنواره شرکت کند.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه‌های www.ispa.ir و www.abureyhan.ir   مراجع فرمایند.

حمایت یونسکو از جشنواره ابوریحان

کمیسیون ملی یونسکو در ایران از دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان حمایت می کند.
به گزارش روابط عمومی ایسپا در جلسه مشترک فیمابین دبیرخانه دائمی جشنواره ابوریحان  و کمیسیون ملی یونسکو در ایران  بر موضوع همکاری در برگزاری دومین دوره جشنواره ابوریحان توافق شد.
لازم به ذکر است یونسکو از حامیان اولین دوره جشنواره ابوریحان است.

ایسپا و بنیاد شهید جشنواره مشترک برگزار می کنند

ایسپا و اداره کل مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید و امور ایثارگران، بهمن ماه سالجاری اولین جشنواره پژوهشگران ایثارگر را در سطح ملی برگزار می کنند.
به گزارش روابط عمومی ایسپا در این جشنواره با توجه سیاست ها ی بنیاد شهید، از پژوهشگران منتخبی که به نحوی با جامعه ایثارگری کشور نسبتی دارند شامل جانبازان، آزادگان و فرزندان وهمسران آنها، همچنین برادران، خواهران و فرزندان شهدا تجلیل بعمل می آید.
بر اساس آئین نامه اولیه جشنواره مقرر گردیده است آثار پژوهشی در پنج محور علوم اجتماعی، علوم تربیتی و روانشناسی، علوم اقتصادی و مدیریت، علوم اسلامی و فلسفه، و علوم سیاسی و تاریخ و جغرافیا فراخوان شود.ضمنا از پژوهش های برتر حوزه ایثار وشهادت بعنوان بخش ویژه این جشنواره تقدیر خواهد شد.
عزت اله پوریان معاون اطلاع رسانی و ارتباطات ایسپا ضمن اعلام این خبر گفت در جلسه ای که با اداره کل مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید داشته ایم حمایت بنیاد شهید از دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان نیز جلب شده است.

برگزاری جلسه مشترک ایسپا و معاونت اجتماعی ناجا

جلسه مشترک ایسپا و اداره کل مطالعات اجتماعی ناجا با هدف توسعه همکاری های فیمابین در معاونت اجتماعی نا جا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ایسپا در این نشست که با حضور سرپرست ، معاون ارتباطات و مدیر مرکز آموزش ایسپا و مدیر کل اجتماعی و رئیس افکارسنجی ناجا برگزار شد، زمینه های توسعه همکاری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
بر اساس این گزارش حماینت معاونت اجتماعی ناجا از دومین جشنواره ابوریحان، بررسی همکاری ها در خصوص برگزاری دوره های آموزشی تخصصی مورد نیاز ناجا توسط مرکز آموزش ایسپا از مهمترین نتایج این جلسه بود.

حمایت دانشگاه امام صادق(ع) از جشنواره ابوریحان

دانشگاه امام صادق از دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان حمایت می کند.
به گزارش روابط عمومی ایسپا در جلسه مشترک فیمابین دبیرخانه دائمی جشنواره ابوریحان و مدیریت همکاری های بین المللی دانشگاه امام صادق مقرر گردید موضوع حضور آثار پژوهشی مرتبط با محورهای جشنواره در کشور های فارسی زبان در جشنواره ابوریحان توسط دانشگاه امام صادق پی گیری شود.
براساس این گزارش همکاری دانشگاه امام صادق در بخش تبلیغات نیز از اهم موارد مورد توافق اعلام شده است.
 

حمایت مرکز مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید از جشنواره ابوریحان

مرکز مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید از دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان حمایت می کند.
به گزارش روابط عمومی ایسپا در جلسه مشترک فیمابین دبیرخانه دائمی جشنواره ابوریحان ومرکز مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید بر همکاری این مرکز در برگزاری دومین دوره جشنواره ابوریحان توافق شد.
لازم به ذکر است این مرکز از حامیان اولین دوره جشنواره است.
 

حمایت شبکه آموزش سیما از جشنواره ابوریحان

شبکه آموزش سیما از دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان حمایت می کند.
به گزارش روابط عمومی ایسپا در جلسه مشترک فیمابین دبیرخانه دائمی جشنواره ابوریحان و شبکه آموزش سیما مقرر گردید تیزرهای تبلیغاتی دومین جشنواره ابوریحان از شبکه آموزش پخش شود.

اولین جلسه کمیته علمی دومین جشنواره ابوریحان برگزار شد

اولین جلسه کمیته علمی دومین جشنواره ابوریحان پس از ارائه گزارش کمیته علمی از جشنواره اول در ساختمان شماره 2 جهاد دانشگاهی برگزار شد.
علی جنادله معاون پژوهشی ایسپا و دبیر کمیته علمی جشنواره ابوریحان گفت: محورهای جشنواره دوم که در کمیته علمی پیشنهاد شد همان شش محور اولین دوره جشنواره ابوریحان است.
جنادله گفت: انعقاد تفاهم‌نامه با نشریات علمی ـ پژوهشی بمنظور انتشار مقالات برگزیده‌شدگان و برگزاری نشست‌های علمی متناسب با محورهای آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره از دیگر پیشنهادات کمیته علمی بود.

محورهای دومین جشنواره ابوریحان:
مطالعات اجتماعی و فرهنگی، مطالعات حوزه دین، مطالعات شهری، منطقه‌ای و روستایی، مطالعات اقتصادی، مدیریتی و تحقیقات بازار، مطالعات حوزه سیاست و رفتار انتخاباتی، مطالعات علوم رفتاری و تربیتی

دومین جشنواره ابوریحان برگزار می شود

دومین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می شود.
عزت اله پوریان معاون اطلاع رسانی و ارتباطات ایسپا ضمن اعلام این خبر گفت، برآورد اولیه ما در خصوص زمان برگزاری دومین جشنواره ابوریحان نیمه اول سال 1390 است.

 


پوریان با اشاره به اولین جلسه هماهنگی جشنواره ابوریحان در ایسپا گفت؛ در این جلسه ساختار کلی مدیریت جشنواره، زمان برگزاری و کمیته ها مورد بررسی قرار گرفت. وی گفت با توجه به برنامه توسعه همکاری به منظور حضور جدی تر شعب استانی ایسپا که مورد تأکید معاون فرهنگی جهاد نیز بوده است، کمیته استان­ها در دومین جشنواره ابوریحان تدارک دیده شده است.
پوریان در پایان گفت مکاتبات با سازمان­های پژوهشی و اجرایی در کشور به منظور جلب حمایت از این جشنواره آغاز شده است. وی همچنین گفت به زودی محورهای اولین فراخوان آثار پژوهشی نهایی و اعلام می­شود.

18 پژوهشگر برتر کشور در جشنواره ابوریحان معرفی شدند
معرفی دکتر مسعود چلبی در بخش مفاخر پژوهشی کشور

مراسم اختتاميه اولين جشنواره پژوهش هاي تجربي موسوم به "ابوريحان" صبح امروز با حضور دكتر حميد رضا طيبي رييس جهاددانشگاهي، سعيد پورعلي معاون فرهنگي اين نهاد و جمع كثيري از اساتيد ، محققان و دانشجويان از سوی مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا) در محل تالار شهيد مطهري دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي ایسپا ، رييس جهاددانشگاهي در اين مراسم با برشمردن اهداف برگزاري جشنواره هايي از اين دست، به هدف گذاري هاي خاص جشنواره ابوريحان اشاره نمود و اظهار داشت : هدف از برگزاري اين جشنواره ايجاد همفكري ميان محققان در جهت دانش افزايي و تعامل ارزشمندآنها با مسوولان، تصميم سازان و تصميم گيران كشور براي اصلاح برنامه ريزي هاست.
دكتر طيبي ضمن تاكيد بر نشر دانش ، تشويق و قدرداني از محققان برتر به عنوان اهداف ديگر اين جشنواره، خاطر نشان كرد: هدف غايي و نهايي برگزاري جشنواره پژوهش هاي تجربي بايد اصلاح برنامه ريزي ها و روشهاي مديريت به منظور شكوفا كردن ظرفيت هاي  جامعه در مسير توسعه كشور باشد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در توضيح روند تعالي  و شكوفايي در كشور،  ادامه داد: توسعه كشور زماني اتفاق مي افتد كه ما شرايط شكوفايي و بروز استعدادهاي انساني را فراهم كنيم و اين شكوفايي با ايجاد نياز در جامعه فراهم خواهد شد.
رييس جهاددانشگاهي در بخش ديگري از سخنان خود به عوامل بازدارنده توسعه كشور اشاره كرد و افزود: هيچ كشوري با خرج درآمدهاي آسان به توسعه نمي رسد و درآمد بي دردسر اجازه شكوفا شدن را نخواهد داد.
دكتر طيبي در همين زمينه ادامه داد: اگر بخواهيم براي فاصله كشور با توسعه يافتگي معياري داشته باشيم بايد درآمد نفت را از سبد درآمد متوسط سرانه خارج كنيم و با درك اين فاصله به هيچ وجه فرصت ها را از دست ندهيم .
رييس جهاددانشگاهي رسيدن به اهداف متعالي انقلاب اسلامي ، قانون اساسي و بويژه سند چشم انداز را مورد تاكيد قرار داد و اظهار داشت : توسعه پايدار كه موجب توسعه اقتصادي ، اقتدار، عدالت ورفاه و در نهايت سعادت جامعه مي شود از تعامل و توسعه در ابعاد علمي و فناورانه ، فرهنگي ، اجتماعي و سياسي بر مبناي تعاليم دين مبين اسلام امكانپذير است.
دكتر طيبي دانش درون زاي كشور را مبنايي براي  تدوين برنامه هاي توسعه دانش بنيان دانست و افزود: لازمه تهيه اين برنامه ها علاوه بر عزم و اراده ملي ، داشتن نقشه جامع توسعه علمي و فناورانه كشور است كه بعنوان سند بالادستي در تهيه برنامه پنجم توسعه كشور بايد مورد استفاده قرار گيرد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر تسريع روند تصويب نقشه جامع علمي كشور در اين شورا،  اظهار نمود: ما براي توسعه و پيشرفت به داشتن الگوها و مدلهاي نظري در حوزه هاي اقتصادي سياسي ، اجتماعي و فرهنگي نياز داريم كه اين مدلها بايد مختص جامعه ايراني و خصوصيات آن باشند.
وي تكرار سردمداري توليد علم و تمدن اسلامي در جهان توسط ايرانيان را امري ميسر دانست و در اين زمينه خاطر نشان كرد: ما كشوري هستيم كه در چند هزار سال پيش تمدني را ايجاد كرديم كه بر بخش هاي زيادي از دنيا حكمراني داشته و با ظهور اسلام و تلفيق فرهنگ ايراني و اسلامي طي سالهاي متمادي سردمدار توليد علم در دنيا بوده است .
دكتر طيبي در ادامه سخنانش اظهار داشت : پژوهش هاي تجربي از روش هاي موثر براي شناخت ويژگيهاي مردم ما و فرهنگ ايراني و اسلامي آنهاست كه مي تواند در جهت اصلاح روشهاي مديريت ، سياستگذاري و تهيه مدل ها و الگوهاي نظري براي توسعه مورد استفاده قرار گيرد.
وي با اشاره به سال اصلاح الگوي مصرف خاطر نشان ساخت : ما در مصرف كردن منابع چه منابع انساني و چه منابع مالي و هم در عدم مصرف دچار اسراف هستيم  و با وجود توانمنديهاي بسيار بالا در كشور بدليل درآمدهاي آسان نفتي نتوانسته ايم از اين سرمايه ها استفاده هاي لازم را ببريم.
دكتر طيبي در پايان ضمن قدرداني از مسوولان و كاركنان مركز افكارسنجي دانشجويان ايران به عنوان برگزاركنندگان اين جشنواره و سازمانهاي همكار با اين مركز اظهار اميدواري نمود، مركز افكارسنجي دانشجويان ايران با توجه به اهميت پژوهش هاي تجربي و نقش موثري كه در جهت گيري صحيح برنامه ها دارند ، بتواند برنامه ويژه اي را در اين زمينه تدوين نمايد.
در ادامه مراسم دبير جشنواره به ارايه گزارشي اجمالي از روند شكل گيري اولين جشنواره پژوهش هاي تجربي (ابوريحان) و آثار ارسال شده به دبيرخانه پرداخت.
محمود زريني در اين زمينه اظهار داشت : از مجموع 733 اثر ارسال شده به دبيرخانه جشنواره ، 225 اثر  در حوزه مطالعات اجتماعي و فرهنگي ، 102 اثر در حوزه دين و ارزش ها ، 112 اثر در حوزه مطالعات شهري، منطقه اي و روستايي ، 123 اثر در حوزه مطالعات اقتصادي ، مديريتي و تحقيقاتي بازار، 55  اثر در حوزه مطالعات حوزه سياست و رفتار انتخاباتي و 116 اثر در حوزه مطالعات علوم رفتاري و تربيتي بوده است .
وي ادامه داد: 285 اثر به بخش مسابقه راه يافتند كه پس از بررسي نهايي 18 اثر بعنوان اثر برگزيده شناخته ومعرفي شدند.
زريني در سخنان خود به تركيب آثار ارسال شده به دبيرخانه اشاره نمود و خاطر نشان كرد : 119 اثر به عنوان  تحقيقات سازماني ، 78 اثر بصورت شخصي و با كارفرماي بخش خصوصي ،  44 اثر پايان نامه كارشناسي ارشد و 42 اثر به عنوان رساله دكترا در اين جشنواره شركت نمودند.
براساس اين گزارش دكتر باقر ساروخاني استاد دانشگاه تهران نيز  طي سخناني در اين مراسم ضمن قدرداني از بانيان اين جشنواره گفت : در اينكه پژوهش امر لازمي است ترديد وجود ندارد چرا كه پژوهش موجب خواهد شد هويت و هماهنگي سازمان حفظ شود.
وي افزود: بهترين راه جهت جلوگيري از هرز رفتن منابع پژوهش هاي علمي هستند.
اين استاد دانشگاه سپس به آسيب شناسي امر پژوهش در كشور پرداخت و اظهار داشت : سال 1347 كه به ايران بازگشتم متاسفانه فلسفه بافي بر سازمانهاي پژوهشي ما حاكم بود . هرچند فلسفه مادر دانش هاست  ولي دانشي كه نتواند از مادر جدا شود، دانش بالغي نخواهد بود.
وي خطاب به دست اندركاران ادامه داد: كلمه تجربي كه شما بكار برديد كلمه درستي است يعني رفتن به ميدان  و گام به گام حركت كردن .
دكتر ساروخاني افزود: ميدان جامعه ايران ميدان شفافي نيست و در تاريخ نيز مردم به صراحت ذهن خود را نزد پرسشگران باز نمي كردند.
در اين مراسم دكتر ابراهيم حاجياني نيز گزارشي از روند داوري آثار ارسال شده به جشنواره ارايه كرد.
خاطر نشان مي كند ، در پايان اين مراسم نفرات برگزيده هر بخش معرفي و با اهداي جوايز مورد تقدير قرار گرفتند.لا زم به ذکر است اسامی برگزیدگان این جشنواره در سایت
www.abutryhan.ir  جهت اطلاع  علاقمندان آمده است. معرفی دکتر مسعود چلبی در بخش مفاخر پژوهشی کشور ا زدیگر بخش های این مراسم بود که با استقبال جدی پژوهشگران و اساتید مواجه شد. دکتر چلبی استاد دانشگاه شهید بهشتی پس از دریافت جایزه و لوح و تندیس یادبود جشنواره ابوریحان در سخنان کوتاهی وضعیت  روش های پژوهشی در آینده را مورد بررسی قرارداد.مشروح سخنان این استاد دانشگاه به زودی منتشر می شود.
 

جشنواره ابوریحان
18 پژوهشگر برتر کشور در حوزه مطالعات تجربی را معرفی می کند
از تلاش های دکتر مسعود چلبی تجلیل به عمل می آید

نشست خبري اولين جشنواره پژوهش‌هاي تجربي با حضور سعيد پورعلي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي و علي فروغي رييس اين جشنواره در دفتر مركزي جهاددانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي ایسپا،در اين نشست علي فروغي سرپرست مركز افكارسنجي دانشجويان ايران (ايسپا) و رييس جشنواره ابوريحان درخصوص علت نامگذاري اين جشنواره به نام ابوريحان گفت: اين جشنواره پس از قريب به 900 سال كه از وفات بيروني مي‌گذرد به پاس زحمات او در تدوين كتاب مردم شناسانه"ماللهند" ابوريحان بيروني نام گرفت .
وی در خصوص معرفی پژوهشگران برگزیده گفت هیات داوران در هر محور سه نفر و جمعا 18 نفر را بعنوان برگزیدگان جشنواره ابوریحان معرفی کرده است.
فروغي در ادامه  به سياست‌ها و اهداف جشنواره اشاره كرد و افزود: معرفي طرح‌هاي پژوهشي و پژوهشگران برتر، ايجاد زمينه براي كمك به ارتقاء شأن و منزلت علمي ، اجتماعي پژوهش‌هاي پيمايشي ، فراهم سازي شرايط براي توليد علم و ارتقاي بهره گيري از دانش اجتماعي در ايران و ايجاد زمينه تشويق پژوهشگران حوزه علوم اجتماعي از جمله اهداف اصلي اين جشنواره است .
رئیس جشنواره ابوريحان پس از تشریح مختصري از بخش‌هاي مختلف جشنواره پرداخت و در ادامه به سوالات خبرنگاران حاضر در جلسه پاسخ داد.
لازم به ذكر است،اولين جشنواره پژوهش‌هاي تجربي ابوريحان با همت مركز افكارسنجي دانشجويان ايران(ايسپا) 6 ارديبهشت ماه در دانشگاه تربيت مدرس برگزار مي شود.
 

آخرین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره ابوریحان برگزار شد

آخرین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره ابوریحان با دستور هماهنگی های فی‌مابین حامیان و مشارکت کنندگان در برگزاری این جشنواره برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ایسپا در این جلسه که با حضور مدیر کل روابط عمومی جهاد دانشگاهی، مدیر کل مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید، کارشناسان شورای انقلاب فرهنگی و رئیس و معاونان ایسپا برگزار شد در ابتدا گزارش وضعیت کلی جشنواره ارائه و سپس آخرین رایزنی‌ها در خصوص سخنران افتتاحیه، تبلیغات روز برگزاری و چگونگی پوشش خبری انجام گرفت.
 به گفته محمود زرینی دبیر اولین جشنواره ابوریحان موضوع هدایای برگزیدگان نیز مورد بررسی قرار گرفت. وی افزود جشنواره ابوریحان روز یکشنبه مورخ 6/2/1388 در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود و حضور برای عموم آزاد است.

جشنواره ابوریحان 6 اردیبهشت سال جاری برگزار می شود

اولین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان ششم اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار می شود.
به گزارش دبیرخانه جشنواره به دلیل کثرت آثار وارده به دبیرخانه و طولانی شدن داوری آثار در شش محور اعلام شده، این جشنواره که در قرار بود در اسفند ماه سال 87 برگزار شود به ششم اردیبهشت ماه 88 موکول شد.

بیست و یکمین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره ابوریحان برگزار شد

بیست و یکمین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره ابوریحان با حضور اعضای شورا در سالن جلسات معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
به گزارش دبیرخانه جشنواره ابوریحان در این جلسه مکانیسم تعیین پیشکسوتان و اساتید برتر در محورهای شش گانه مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش مقرر گردید در هر یک از محورهای جشنواره یک نفر بعنوان استاد و پیشکسوت مورد تقدیر قرار گیرد.
محمود زرینی دبیر جشنواره ابوریحان گفت در خصوص محل برگزاری جشنواره نیز فعلاً چهار سالن از سوی اعضای شورا پیشنهاد شده است. وی گفت نماینده دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد برگزاری مراسم جشنواره را در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات داده و گفته است با توجه به علاقمندی دانشگاه آزاد بهتر است برنامه‌ریزی کنیم تا مراسم در واحد علوم تحقیقات برگزار شود.
دبیر جشنواره ابوریحان افزود 6 اردیبهشت ماه سال 88 فعلاً بعنوان روز برگزاری مراسم از سوی اعضای شورای سیاستگذاری مورد توافق قرار گرفته است.

ششمین جلسه کمیته علمی جشنواره ابوریحان برگزار شد

ششمین جلسه کمیته علمی جشنواره پژوهش‌های تجربی ابوریحان به منظور ارسال آثار برای دومین مرحله داوری در ایسپا برگزار شد.
به گزارش دبیرخانه جشنواره ابوریحان در این جلسه آثاری که در مرحله اول مورد پذیرش قرار گرفته بودند، به تفکیک محورهای شش گانه جهت داوری ارسال گردید.
گفتنی است در ابتدای این جلسه علی فروغی سرپرست ایسپا نکاتی را در خصوص حساسیت بسیار بالای بخش داوری جشنواره عنوان کرد و گفت: با توجه به برگزاری اولین دوره جشنواره ابوریحان ، دقت، حساسیت، بی‌طرفی و منصفانه عمل کردن کمیته محترم داوری بسیار حائز اهمیت و تاثیر گذار است.
براساس این گزارش مقرر گردیده است نتایج داوری آثار تا 15 اسفند از سوی کمیته محترم داوری به دبیرخانه جشنواره منعکس گردد.

داوری آثار جشنواره ابوریحان آغاز شد

داوری آثار وارده به جشنواره ابوریحان از سوی کمیته علمی این جشنواره آغاز شد.
به گزارش دبیرخانه جشنواره ابوریحان به دلیل حجم انبوه آثار وارده به جشنواره ابوریحان داوری اولیه آثار شروع شد.
بر اساس این گزارش با وجود تمدید مهلت ارسال آثار تا پایان بهمن ماه به دلیل پیش‌بینی حداقل سه مرحله داوری این کار از هم اکنون شروع شده است.
محمود زرینی دبیر جشنواره ابوریحان گفت تاکنون آثار وارده به دبیرخانه در شش محور اعلام شده در فراخوان، دسته‌بندی شده و در اولین مرحله آثاری که در هیچکدام از محورها جای نمی‌گیرند حذف و پژوهش‌های باقیمانده در مرحله بعد برای داوری ارسال خواهد شد.
دبیرجشنواره ابوریحان تاکید کرد تا پایان بهمن ماه پذیرای آثار جدید پژوهشگران هستیم.

مهلت ارسال آثار به جشنواره ابوریحان تا پایان بهمن ماه تمدید شد

 به گزارش ستاد خبر جشنواره ابوریحان ، محمود زرینی دبیر اولین جشنواره پژوهش­های تجربی ابوریحان با اعلام این خبر افزود: متقاضیان می­توانند برای شرکت در جشنواره آثار پژوهشی خود را در حوزه­های مطالعات اجتماعی و فرهنگی، دین و ارزش­ها، شهری، منطقه­ای و روستایی، اقتصادی، مدیریتی و تحقیقات بازار، سیاست و رفتار انتخاباتی و علوم رفتاری و تربیتی را  تا پایان بهمن ماه به آدرس دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
زرینی تاکید کرد: اولین جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان دردهه اول اردیبهشت ماه با حضور پژوهشگران نمونه، اساتید و نخبگان کشور برگزار می­شود.
بر اساس این گزارش کلیه تحقیق­ها، پایان­نامه­ها، رساله­ها، پژوهش­ها و مطالعات تجربی که با روش­های کمی یا کیفی طی سال­های 1380 تا پایان 1386حول محورهای فوق انجام شده باشد، می­توانند دراین جشنواره شرکت کنند.
گفتنی است مهلت ارسال آثار پیش از این تا پایان دی ماه در نظر گرفته شده بود که به دلیل استقبال متقاضیان تا پایان بهمن ماه تمدید شد.
اولین جشنواره پژوهش­های تجربی ابوریحان از سوی مرکزافکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی به منظور شناساندن و تقویت حرفه پژوهشگری در حوزه علوم اجتماعی و تحقیقات تجربی منطبق با ملاک­های علمی و همچنین تقدیر از محققان وفعالان برتر این حوزه را با مشارکت سازمان­ها و نهادهای علمی و اجرایی برگزار می­شود.

جشنواره ابوریحان در برنامه های سال 2009 یونسکو قرار می گیرد

جشنواره ابوریحان در مراسم شصتمین سالگرد تاسیس یونسکو در ایران معرفی شد.به گزارش روابط عمومی ایسپا در این مراسم علی فروغی سرپرست مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران ضمن ارائه گزارش از جشنواره ابوریحان به تشریح اهمیت موضوع برگزاری جشنواره ابوریحان پرداخت.
گفتنی است این سخنرانی مربوط به بخش مدیریت دگرگونی‌های اجتماعی بود و بر این اساس نقش جدی تحقیقات تجربی و پژوهش‌های حوزه علوم انسانی از سوی آقای فروغی سرپرست ایسپا مورد تاکید قرار گرفت و از اینرو خواستار حمایت جدی‌تر یونسکو از این جشنواره شد.
در پایان این مراسم مدیر پانل علوم اجتماعی و انسانی یونسکو در خصوص قرار گرفتن جشنواره ابوریحان در برنامه 2009 آن سازمان ابراز امیدواری کرد
.

بیستمین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره ابوریحان برگزار شد

بیستمین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره ابوریحان با حضور مدیر کل مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید، نمایندگان مرکز مطالعات راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی و اداره کل روابط عمومی جهاد دانشگاهی در ایسپا برگزار شد.
به گزارش دبیرخانه‌ی جشنواره ابوریحان در این جلسه در خصوص برنامه‌های روز برگزاری جشنواره (17 اسفند 87) سخنران افتتاحیه و اختتامیه، چگونگی اجرای برنامه و ساعت شروع و خاتمه آن بحث شد.
 

 

پنجمین جلسه کمیته علمی جشنواره ابوریحان برگزار شد.

 پنجمین جلسه کمیته علمی جشنواره ابوریحان با حضور آقایان علی جنادله دبیر کمیته علمی، دکترابراهیم حاجیانی،دکتر سید ضیا هاشمی،علی فروغی سرپرست ایسپا،محمود زرینی دبیر جشنواره و  عزت الله پوریان مدیر روابط عمومی برگزار شد.در این جلسه بحث در خصوص محورهای جشنواره و آخرین تغییرات جزیی درآن پایان یافت. لازم به ذکر است در ابتدای این جلسه گزارشی از روند فعالیت های انجام شده در کلیه کمیته های جشنواره توسط مدیر روابط عمومی ایسپا ارائه شد.

برگزاری جلسه مشترک با سازمان بازرسی کل کشور

چگونگی همکاری مرکز پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان بازرسی کل کشور در برگزاری «جشنواره ابوریحان» در نشست مشترک میان ایسپا و این سازمان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ستاد خبری جشنواره ابوریحان در نشست مذکور که به منظور انعقاد تفاهم‌نامه پژوهش فیمابین طرفین در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، مدیر روابط‌عمومی ایسپا ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت جشنواره ابوریحان خواستار بررسی این طرح از سوی سازمان بازرسی کل کشور شد.
بر اساس این گزارش دکتر حسن صفرخانی رئیس مرکز پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان بازرسی کل کشور ضمن قدردانی از زحمات جهادگران دانشگاهی در ایسپا گفت اساساً با برگزاری جشنواره‌ها و همایش‌هایی از این نوع موافق است و قول داد طرح جشنواره ابوریحان را بزودی بررسی و زمینه‌های همکاری را به ایسپا منعکس نماید.

 

 

 
 

برگزارکننده جشنواره

 
 

مشارکت کنندگان

 

حامیان جشنواره

   
 
 
 

کليه حقوق اين سايت متعلق به جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان است.