مصاحبه  خبرگزاری ایسنا با سرپرست ایسپا در خصوص جشنواره ابوریحان

رييس مركز افكار سنجي دانشجويان ايران (ايسپا) با انتقاد از برخي حمايت‌ نكردن‌ها، از برگزاري جشنواره ابوريحان بيروني در ارديبهشت ماه سال آينده خبر داد.
علي فروغي در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به برگزاري اولين جشنواره پژوهش‌هاي تجربي ابوريحان بيروني گفت: اين جشنواره به منظور شناساندن و تقويت حرفه پژوهشگري در حوزه علوم اجتماعي و تحقيقات تجربي منطبق با ملاك‌هاي علمي و همچنين تقدير از محققان و فعالان برتر اين حوزه برگزار مي‌شود.
وي با بيان اين كه جاي خالي اين جشنواره در حوزه مطالعات پيمايشي و افكار سنجي بسياراحساس مي‌شود، ‌اظهار كرد: البته اين جشنواره از چند سال پيش بين شعب «ايسپا» برگزار مي‌شد،‌ اما با توجه به وجود آثار بسيار خوب مطالعاتي در سطح نخبگان و پژوهشگران كه متاسفانه در هيچ جا به معرض داوري گذاشته نمي‌شود، ايده برگزاري اين جشنواره در سطح ملي مطرح و پيگيري شد.
رييس مركز افكار سنجي دانشجويان ايران ادامه داد: البته برپايي جشنواره فارابي در حوزه علوم انساني و اسلامي مقداري از شكاف موجود را پر كرد، اما وجه مميزه جشنواره ابوريحان بيروني با فارابي، مطالعات تجربي است به طوري كه اين مطالعات، داده داشته و در عرصه مطالعات اجتماعي باشد.
وي با اشاره به فعاليت‌هاي ابوريحان بيروني و فارابي و تفاوت كاري اين دو انديشمند توضيح داد: ابوريحان بيروني اساسا يك مردم شناس بوده و براي فرضيه‌هاي خود به دنبال سند و مدرك بوده است و بيشترين تاكيد او بر تاثير دين و باورهاي اجتماعي است. اين در حالي است كه فارابي در حوزه علوم انساني به خصوص فلسفه مطالعه مي‌كرده است.
فروغي خاطر نشان كرد: مطالعات اجتماعي و فرهنگي، مطالعات دين و ارزش‌ها، مطالعات شهري، منطقه‌يي و روستايي، مطالعات اقتصادي، مديريتي و تحقيقات بازار، مطالعات حوزه سياست و رفتار انتخاباتي و مطالعات علوم رفتاري و تربيتي از محورهاي آثار ارسالي به جشنواره است.
وي با بيان اين كه تاكنون حدود 300 اثر به دبيرخانه ارسال شده است به ايسنا گفت: از بين اين آثار حدود 80 درصد مطابق با فراخوان جشنواره بوده است كه تا پايان بهمن ماه نيز امكان ارسال آثار براي شركت در جشنواره ابوريحان وجود دارد.
رييس مركز افكار سنجي دانشجويان ايران(ايسپا) خاطرنشان كرد: يكي از اهدافي كه اين جشنواره دنبال مي‌كند ارتقاء شان و منزلت مطالعات تجربي است. تجليل از پژوهشگران اين حوزه مانند ساير حوزه‌هاي از اهداف ديگر است.
وي با ابراز تاسف از آنچه شكاف بين پژوهشگر و سياستگذار عنوان كرد، اظهار داشت: موسساتي مانند «ايسپا» وظيفه دارند، اين آثار را جمع كرده و در قالب يك سيستم حرفه‌يي به نظام حاكميتي و سياسي بدهند كه مي‌تواند در قالب طرح مساله در اختيار آنها قرار گيرد، البته از گزارشات توليدي «ايسپا» در حوزه‌هاي مختلف استقبال نسبتا خوبي نسبت به گذشته صورت مي‌گيرد.
فروغي تاكيد كرد: همچنين خروجي اين جشنواره توليد علم است زيرا آثار ارسالي مي‌تواند براي جامعه علمي كشور مفيد باشد.
وي با انتقاد از نبود حمايت از برگزاري اين جشنواره از سوي برخي دستگاه‌هاي دولتي، خاطر نشان كرد: دوستان ما در بنياد ملي نخبگان و معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري از اين جشنواره اصلا استقبال نكردند و استدلال آنها اين بود كه اين جشنواره بايد بين‌المللي باشد تا مورد حمايت بنياد ملي نخبگان و معاونت علمي و فن‌آوري قرار گيرد، اين در حالي است كه استقبال خوبي از سوي «آيسسكو» و «يونسكو» از برگزاري اين جشنواره صورت گرفت.
رييس مركز افكار سنجي دانشجويان ايران(ايسپا) افزود: به دليل استقبال از سوي سازمان‌هاي بين‌المللي درصدديم از سال آينده اين جشنواره به صورت بين‌المللي برگزار شود.
به گفته وي، اين جشنواره در ارديبهشت سال آينده با حضور يكي از روساي قواي سه گانه برگزار خواهد شد.
فروغي با بيان اين كه يكي از بخش‌هاي اين جشنواره، فراخوان پژوهش‌هاي مرتبط با شعار هر سال است، گفت: از بخش‌هاي ديگر جشنواره، معرفي يك مركز پژوهشي برتر و تجليل از اساتيد و دانشمدان كشور در حوزه پژوهش‌هاي تجربي است.


 

 
 
     
 
     

 
 

برگزارکننده جشنواره

 
 

مشارکت کنندگان

 

حامیان جشنواره

   
 
 
 

کليه حقوق اين سايت متعلق به جشنواره پژوهش های تجربی ابوریحان است.